Inspiration

5 inredningstips till dig som jobbar som servicetekniker

5 inredningstips till dig som jobbar som servicetekniker

Jobbar du som servicetekniker och åker runt till olika platser dagligen med din servicebil? Se vår unika kundlösning till Transtema som är helt anpassad efter en serviceteknikers behov.




Transtema är ett av Nordens ledande företag inom infrastruktur och just därför är vi extra stolta att vi får underlätta och effektivisera deras serviceteknikers vardag. När man spenderar stor del av sin arbetstid utanför kontoret och på många olika platser, krävs extra omtanke kring valet av inredning. Servicebilen är inte bara ett förvaringsutrymme, utan också kontor och lunchrum.

LÄS MER OM SAMARBETET HÄR


5 INREDNINGSTIPS TILL SERVICETEKNIKER


DUBBELGOLV

Förhöjt golv eller dubbelgolv som vi kallar det, har blivit en av de mest populära lösningarna hos våra kunder. Det är ett utmärkt sätt för att komma åt det du behöver, både snabbt och smidigt. Dubbelgolv ökar förvaringsutrymmet i bilen genom smarta utdragbara lådor eller fack. I standardutförandet medföljer tre lådor, varav en sidolåda som öppnas genom skjutdörren. Möjligheterna är oändliga och med vårt system kan du kombinera höga lådor med dubbla låga lådor, slädar bak och/eller vid skjutdörrar och mycket mer.

Tips! Vi kan alltid anpassa dubbelgolvet efter dina behov. Just i detta exempel ville kunden ha ett dubbelgolv, men en anpassning har gjorts där man tagit bort en bit av dubbelgolvet för att få ett insteg i bilen. Genom att skapa en yta med fullhöjd ser man till att man alltid kan lasta högre grejer som inte får plats ovanpå dubbelgolvet samtidigt som man når allt i bilen smidigt utan att behöva klättra upp på dubbelgolvet.


STEGHÅLLARE

Du som använder en stege i arbetet kan med fördel montera vår steghållare i taket inuti bilen för att hålla stegen ur vägen och spara din lastyta på golvet. Den är fjäderbelastad så att stegen är säkert förankrad när den förvaras och för att du ergonomiskt ska kunna ta in och ur stegen vid användning. När du använder bilen utan att stegen är lastad, kan du även enkelt att flytta hållarna till en position där de inte är i vägen. De individuella hållarna är justerbara för att säkerställa kompatibilitet med alla stegar på marknaden.


Inverter och mikro

Oavsett vilken yrkeskategori du jobbar inom vet vi att hungern smyger sig på under arbetsdagen, så när man har långt till närmsta kontor eller eluttag är en mikro en tidsbesparande investering i servicebilen. För att driva mikron krävs en större inverter, som utöver att köra mikron kan användas som ett vanligt 230V-uttag. 


Verktygstavla med krokar

För att maximera ytan i din bil kan du komplettera din inredning med verktygstavlor. Dessa kan sättas invändigt på bilens väggar eller på bakdörrarna så att du lätt kommer åt dina verktyg. I denna inredningslösning har man använt sig av en formskuren verktygstavla som utnyttjar hela bilens utrymme. Med krokar på verktygstavlorna hänger du lätt upp din utrustning, vilket möjliggör snabb åtkomst samt att du lättare hittar det du behöver. Vare sig du behöver en liten eller en stor verktygstavla finns det en lösning som passar dig då våra tavlor alltid är formskurna och anpassade efter den specifika bilmodellen. Genom att anpassa krokar och smartboxar på verktygstavlan får du lätt den perfekta lösningen för dig både när det gäller storlek och funktion. Denna typ av förvaring sparar både tid och pengar genom ordning och reda, samt hjälper dig ur ett ergonomiskt perspektiv då du slipper krypa in i bilen.

Tips! Om du inte vill ha en hyllsektion på höger sida rekommenderar vi en verktygstavla så att du kan maximera utrymmet och använda även den sidan till att förvara din utrustning och verktyg.


FÖRSTA HJÄLPEN-VÄSKA

En första hjälpen-väska kan vara avgörande för utgången vid en olycka, framför allt om du jobbar ensam och långt ifrån närmsta kollega eller kontor. Just denna första hjälpen-väskan är monterad på systemgaveln för att vara lättåtkomlig vid arbetet utanför bilen.

OM TRANSTEMA

Transtema grundades 1997 och är i dag ett av Nordens ledande företag inom design, byggnation, drift och underhåll av kommunikationsnät. Kundbasen utgörs av bland annat teleoperatörer, stadsnät, myndigheter och kraftbolag. Därtill erbjuds nätverksutrustning, tjänster och produkter inom datalagring och IoT samt tekniska konsulttjänster. 

Transtema Group AB är listat på Nasdaq Stockholm Main Market och omsättningen uppgick under 2021 till 1 690 Mkr.

BESÖK TRANSTEMAS HEMSIDA

loader